BLOGI

Kirjoitan blogissani mietteitä monenmoisista asioista. Epäilemättä musiikki on tärkeässä osassa, mutta tuskinpa huomioimatta jäävät purjelaivojen pienoismallit, pihakottaraisen pesäpuuhat tai huristelut Keltaisella Kaunottarella. Saattaapa olla tarve kirjoittaa jostakin ajankohtaisesta asiastakin. Ja tietysti lupaan olla ahkera, ettei tulisi mahdottomia taukoja....

 

 

 

Liikenneympyröitä ja aina vaan liikenneympyröitä, sekä Jaguareja ja Saabeja

 

Pääsin taas tutustumaan väärällä puolella ajamisen autuuteen Brittein saarilla; sekä Englannin että Walesin puolella. Itse väärällä puolella tietä ajaminen, ja väärällä puolella autoa istuminen ei loppujen lopuksi ole hankalaa. Aluksi meinasivat pelkääjän puoleiset kaarteet olla vähän tiukkoja, minkä huomasi erityisesti siitä, että kartturi sätki penkillään - vaikka kuski tiesi olevansa täysin tilanteen herra. Aluksi haki myös automaattisesti vaihdetankoa oikealta puolelta.  Huomasin, että koska vaihdekaavio on sama kuin meidän autoissamme, olisi melkein helpompaa jos kaavio menisi peilikuvana: ykkönen olisi itseä lähinnä. Nyttenhän ykkönen on ”omalla” paikallaan, pelkääjän laidalla.

 

Raivostuttava asia oli liikenneympyröiden (vai kiertoliittymiäkö ne nykyään ovat) loppumaton ketju. Jos vihdoin viimein sai vähän vauhtia, ehkä jopa vaihdettua vitoselle, oli edessä taas uusi ympyrä ja vauhti pois. Ja sama uudelleen. Jos Suomessa on halvempaa rakentaa risteykseen liikennevalot kuin liikenneympyrä, niin Brittein saarilla rahat on laitettu ympyröihin. Välillä tuntui siltä, ettei niin mitätöntä neljän tien risteystä olekaan, mihin ei liikenneympyrää pitäisi rakentaa. Joka tapauksessa ne aiheuttivat sen, melkoisen kapeiden ja mutkikkaiden teiden lisäksi, että keskituntinopeus pyöri epäilemättä jossain 40 mailin tietämillä. Jos siis tarkoituksena on päästä paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti, on syytä pysytellä moottoriteillä. Eikä siirtyä välttämättä edes kaksinumeroisille teille, joiden periaatteessa pitäisi olla nopeahkoja teitä. Tosin moottoriteitä pitkin ei läheskään kaikkialle pääse. Ja nekin näköjään ruuhkautuvat Lontooseen tultaessa jopa sunnuntai-iltapäivällä.

 

Ja ne Jaguarit ja Saabit. Jos Suomessa katsotaan S-type vähän hienommaksi autoksi, niin Brittein saarilla niitä ei näe juuri lainkaan.  Sen sijaan XF- ja XE-mallit ovat sangen tavallisia ja uusia XJ-mallejakin näkee tasaisesti. Eipä ihme, Suomessa halvin XF maksaa noin 46000 € ja Englannissa noin 32000 €; halvin XJ maksaa Suomessa noin 100000 €, Englannissa se maksaa noin 70000 €. Ja kumma kyllä: Saab 93 avomallina näyttää olevan Brittein saarilla suhteellisen yleinen auto. Auto, jota Suomessa ei näe paljon koskaan tupsahti vastaan vähän väliä.

 

 

Ajankohtaista

14.11.2017 Concert at the Mariinsky Concert Hall

Lue lisää

1.4.2016 New CD released: J.S. Bach. Organ Works Vol. 1

Lue lisää

25.4.2015 Concerts in Japan in May

Lue lisää

28.11. 2015. Jaakko Ryhänen ja Ville YLE TV 1:n Aamu-TV:ssä

Lue lisää

YL:n ensimmäiset joulukonsertit Helsingin Kallion kirkossa 7.12. klo 17.30 ja 20.00.

Lue lisää