BLOGI

Kirjoitan blogissani mietteitä monenmoisista asioista. Epäilemättä musiikki on tärkeässä osassa, mutta tuskinpa huomioimatta jäävät purjelaivojen pienoismallit, pihakottaraisen pesäpuuhat tai huristelut Keltaisella Kaunottarella. Saattaapa olla tarve kirjoittaa jostakin ajankohtaisesta asiastakin. Ja tietysti lupaan olla ahkera, ettei tulisi mahdottomia taukoja....

 

 

 

Alan Villiers kertoo upeassa kuvateoksessaan "Vimmeiset tuulten laivat", miten hän oli "useammin kuin kerran nähnyt merimiesten heittävän laidan yli jokseenkin valmiita pienoismalleja todetessaan niissä jonkin mitättömän teknisen virheen, jota kukaan muu ei olisi ikinä huomannut."

 

En voi väittää, että mallini, joka kuvassa on joutunut "viikinkihautauksen" kohteeksi, olisi ollut teknisesti moitteeton. Ostin sen aikanaan huutonetistä, siinä oli pystyssä jonkinmoiset mastotkin. Purin koko takilan alas ja kaikki kansirakennelmat ja aloitin hiomaan ja paklaamaan rungosta parempaa.

 

 

Maalauksen ja täkin teon jälkeen tein siihen kansirakennelmat. Mastot tein erityisen huolella ja olin tulokseen aika tyytyväinen. Mutta, mutta, sitten alkoi iskeä mallinrakentajan painajainen: ei tämä nyt olekaan kauhean hyvä ja tässä tapauksessa olin sitä mieltä, että laivan runko ei vastannut sitä vaivaa ja taitoa, mitä olin nähnyt mastojen ja kansirakennelmien eteen.

 

 

Laiva jäi telakalle pariksi vuodeksi ja nyt kun sitä tässä yhtenä iltana pitkästä aikaa katselin ja mietin, mitä sille teksiin, tulin siihen tulokseen, että ei siitä itselleni kelpaavaa mallia saa. Oli järjestettävä sille komeat läksiäiset ja niin se sai kunnian lähteä viimeiselle matkalleen liekkien kera.

 

 

 

Ajankohtaista

14.11.2017 Concert at the Mariinsky Concert Hall

Lue lisää

1.4.2016 New CD released: J.S. Bach. Organ Works Vol. 1

Lue lisää

25.4.2015 Concerts in Japan in May

Lue lisää

28.11. 2015. Jaakko Ryhänen ja Ville YLE TV 1:n Aamu-TV:ssä

Lue lisää

YL:n ensimmäiset joulukonsertit Helsingin Kallion kirkossa 7.12. klo 17.30 ja 20.00.

Lue lisää