BLOGI

Kirjoitan blogissani mietteitä monenmoisista asioista. Epäilemättä musiikki on tärkeässä osassa, mutta tuskinpa huomioimatta jäävät purjelaivojen pienoismallit, pihakottaraisen pesäpuuhat tai huristelut Keltaisella Kaunottarella. Saattaapa olla tarve kirjoittaa jostakin ajankohtaisesta asiastakin. Ja tietysti lupaan olla ahkera, ettei tulisi mahdottomia taukoja....

 

 

Nopeusrajoitukset ylös?

 

Jokin aika sitten keskusteltiin nopeusrajoitusten nostamisesta Suomessa. ”Hyväkuntoisilla” moottoriteillä voisi ajaa "hyvän" kelin aikaan 130 kmh ja muillakin teillä 90 kmh. Varsinkin moottoriteillä ajetaan jo aivan yleisesti 130-140 kmh, joten muutos ei olisi suuri. Pienehkön nopeuden noston päivittelyn sijaan pitäisi puuttua ajokulttuuriimme nopeasti pesiytyneeseen taitamattomuuteen ja piittaamattomuuteen. Harva esimerkiksi näyttää enää osaavan tulla rampilta varsinaiselle ajotielle. Oletusarvo on, että toinen automaattisesti väistää, joten rampilta voi körötellä puolivauhtia liikenteen sekaan ja pääsääntöisesti aina toisen eteen. Ja voi kauhistus, jos et väistä: sitä tööttäyksen ja keskisormien määrää…

 

Tämä lakiin kirjoittamattoman väistämisvelvollisuuden tuleminen suomalaiseen liikenteeseen lienee johtanut toiseen ilmiöön. Moottoriteillä ajettaessa vasemmalle kaistalle vaihdetaan nykyään täysin surutta, riippumatta siitä tuleeko toisella kaistalla auto selvästi omaa vauhtia nopeammin. Minä kun ajan vuodessa yli 40000 kilometriä ja siitä suuren osan Turku-Helsinki -väliä, niin olen oppinut, että sellaista tilannetta ei kerta kaikkiaan ole, missä voisi ajatella ”tuo ei varmasti tule eteen”.  Vaikka vasemmalla ajavan auton takana ei tulisi yhtään autoa, niin eteen tullaan ja harvassa tapauksessa eteen tulevan auton vauhti on sellainen, että sen takia ei tarvitse hidastaa tai jopa jarruttaa voimakkaasti. Jälkimmäisen joutuu tekemään joka toisella Helsingin reissulla vähintään kerran. En sano, etteikö sujuva liikenne perustu joustavuuteen, toki höllään jonossa sen verran että mukaan pääsee ja väistänkin rampilta tulevia - parhaiten joustavuuden toimivuuden huomaa esimerkiksi Moskovan ja Istanbulin liikennekaaoksissa. Mutta hitaasti eteen tulemisessa kun toisen takanakin olisi tilaa ei ole kysymys joustavuudesta tai sen puutteesta, vaan joko silkasta itsekkyydestä tai taitamattomuudesta.  

 

Paras oli, kun eräänä myöhäisenä iltana ajoin Turkua kohti. Olin lähtenyt ohittamaan autoa, joka ajoi jotain vähän yli 100 kmh ja joka oli tavoittamassa edellä ajavaa rekkaa, joka ajoi varmaan 80 kmh. Pitkä suora, oli hämärää, edessä ja takana ei näkynyt autojen valoja, vain me kolme. Juuri kun olin tulossa edellä ajavan auton kohdalle, löi kuski vilkun päälle ja tuli suoraan eteeni. Äkkijarrutus ja tööttäys. Auto ohitti kaikessa rauhassa rekan ja ohi ajaessani ilmaisi käsimerkein, mitä mieltä oli minusta. Peileihin katsomattomuus (ja nyt puhun asiasta ajoasiana) on nykyään täysin normaalia; samoin kykenemättömyys arvioida toisen ajonopeutta. 

 

Mutta, olen aina elänyt ruusuisessa kuvitelmassa, että Saksassa, missä ajetaan kevyesti kahtasataakin, osattaisiin katsoa taustapeiliin, eikä eteen tultaisi, mutta sainpa nyt viimeisillä Saksan reissuilla todeta että höpönpöpön: eteen tullaan surutta ja vaaratilanteita on tasaisesti. Joten todettakoon, että jos ei suomalainen juomakulttuuri ole eurooppalaistunut hienostuneiden nautiskelijoiden toivomalla tavalla, niin ajokulttuuri ainakin on. 

 

 

Tässä kuva ajoneuvoista, jotka ovat sekä hienostuneita että nopeita ja kuskit tietenkin äärimmäisen sivistyneitä!

 

 

 

Ajankohtaista

14.11.2017 Concert at the Mariinsky Concert Hall

Lue lisää

1.4.2016 New CD released: J.S. Bach. Organ Works Vol. 1

Lue lisää

25.4.2015 Concerts in Japan in May

Lue lisää

28.11. 2015. Jaakko Ryhänen ja Ville YLE TV 1:n Aamu-TV:ssä

Lue lisää

YL:n ensimmäiset joulukonsertit Helsingin Kallion kirkossa 7.12. klo 17.30 ja 20.00.

Lue lisää